Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album
Strona główna Klubu Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[odradzam] zaklad mechaniczny na Shell'u
Autor Wiadomość
Maciek 

Auto: MK2
vw

Wysłany: 2008-04-07, 21:44   [odradzam] zaklad mechaniczny na Shell'u

Pojechalem do nich parę dni temu ze sprawą która nie wymagała wiele doświadczenia. Poprosiłem o diagnozę tylnego zawieszenia w opelku vectra B combi. Autko wjechało na kanał po czym trzech mechaników po kolei wchodziło i zaglądało. Dowiedziałem się że do wymiany jest tuleja główna wahacza lewa i prawa. Zaciekawilo mnie tylko w jaki sposób stwierdzili co stuka jak elementy zawieszenia były obciążone- nie podnieśli auta. Zadowolony, zamówiłem części, zapłaciłem 20zł za usługę i pojechałem do domu. Nie dawało mi to jednak spokoju, więc wjechałem sobie na kanał, podniosłem lewą a później prawą stronę auta i okazało się że wybite są: lewa tuleja główna wahacza, lewa tuleja pływająca górna, prawa tuleja pływająca dolna, dwie gumy na drążku stabilizatora. Po podniesieniu auta, prawym kołem ruszałem po 2cm w głąb auta i na zewnątrz. Gdybym posłuchał szanownych mechaników, stukało by sobie nadal aż pewnego pięknego dnia (w najgorszym wypadku) któraś z tulei by sobie pękła.
Nie wiem czy dobrze opisałem elementy zawieszenia ale według mnie one się tak nazywają :)

kaspersky 

Wysłany: 2008-04-08, 00:30   

Jeżeli porady mechaniczne na stacjach paliw to tylko na Dalekiej. A z mechaników to ul. Grobli, pierwsza brama za składem opon no i oczywiście Hetunio Monster Garage ;)

rafciu 
Santana Rulezzzzz

Auto: VW PASSAT (JS)
Kuce: 90:) Patatajów
vw

Wysłany: 2008-04-08, 07:31   

Maciek, szczeze nie jezdzij tam bo nic dobrego z tego nie wynika juz sie kikla osub przekonalo ale czego sie dziwic skoro na shelu glowny mechanik to bodajrze byly listonosz :12:

a jesli robisz juz tylna zawieche w oplu to wymien wszystie gumy bo jesli wymienisz te wybite to zaraz pojda te co zostawile wiem bo juz to przerabialem a jeli wymienisz wszystkie to bedziesz mial spokoj na jakis czas

VW Bogiem Santana Nałogiem Gleba Wymogiem

Maciek 

vw

Wysłany: 2008-04-08, 08:17   

Teraz, to juz wiem ze wlasny kanal jest najbezpieczniejszy :)

rynek

Wysłany: 2008-04-08, 17:29   

ja mam ten sam problem z vectra kombi ten nyl jest do dupy rozwiazany!

Maciek 

vw

Wysłany: 2008-04-08, 21:37   

rynek napisał/a:
ja mam ten sam problem z vectra kombi ten nyl jest do dupy rozwiazany!

Rozmawiałem dzisiaj z zaprzyjaźnionym dobrym mechanikiem - panem Ornatowskim ktory najblizszy wolny termin ma pod koniec maja :41: i zyczyl mi "wszystkiego najlepszego" bez sprzetu :26: wiem ze da sie to zrobic domowym sposobem ale latwe to na pewno nie jest...

Dahek 
Mod Team
www.BrzegCarClub.pl

Auto: Audi A4
Kuce: 131 Patatajów
audi

Wysłany: 2008-04-08, 22:10   

maciek najczesciej konczy sie to palnikiem i wypaleniem gumy i zbiciem tulei na goraco u mnie zadzialalo a robilem cale zawieszenie w VIKI

Prędkość jeszcze nigdy nikogo nie zabiła.Nagłe zatrzymanie to jest to , co cię pozbawi życia..

pawelec 

Auto: VW Polo 6N
vw

Wysłany: 2008-04-18, 22:00   

Maciek, nie dziwi mnie to. Ja tam pojechałem z dziurawym tłumikiem - słychać, że do wymiany. Powiedziałem o tym przed wjechaniem na stanowisko. Pan obejżał samochód i przy wyłączonym silniku stwierdził, że to nie wydech tak hałasuje tylko wieszak rury jest do wymiany :12: :25:
A tłumik jak hałasował, tak hałasuje. Jutro jadę do gościa, który zajmuje się tylko tłumikami. Poprzedni samochód u niego robiłem i byłem zadowolony.

A od "serwisu" na stacji Shell trzymam się już jak najdalej. Stanowczo odradzam!

rafciu 
Santana Rulezzzzz

Auto: VW PASSAT (JS)
Kuce: 90:) Patatajów
vw

Wysłany: 2008-04-19, 09:13   

no ale czym sie dziwic skoro glowny mechanik na shellu to chyba byly listonosz :12: :27:

VW Bogiem Santana Nałogiem Gleba Wymogiem

pejcz23

Wysłany: 2008-10-13, 15:22   

jasny gwint a ja tam mialem jechac ! :24: dobrze ze odgrzebalem tego posta... :08:

PabloS 

Auto: Opel Astra 1.4
Kuce: 60 Patatajów
opel

Wysłany: 2009-12-21, 10:25   

Ja tam bylem w czerwcu 2009 naprawiali mi glowice po zerwaniu paska zawory do wymiaby byly no i zrobili ja szczesliwy zalozylem jezdzilem ale ku mojego zdziwuenia auto zaczelo olej brac jak nigdy grama nie wzielo teraz rozkrecilem silnik bo robie cleana i zobaczylem ze te zawory co mi wymienili sa zazygane cale olejem wiadomo gdzie olej sie podziewal!! :31: :21: :31: :21: :31: teraz dalem glowice do opola to prawdziwego zakladu ktory robi glowice i bedzi ok :14: Normalnie mialem ochote wziasc ta glowice i zucic nia w tego ich szefa i tych pseudo-mechanikow :19:

JACKO1 
JONY

Auto: MERCEDES
mercedes

Wysłany: 2010-01-03, 01:13   

[ Dodano: 2010-01-03, 01:18 ]
a powiedziałeś im że bierze olej,bo jeśli nie to wymienili ci pogięte zawory i cześć ja tam ich nie bronie ale trzeba mówić czego się chce. :14:

[ Dodano: 2010-01-04, 22:57 ]
ja polecam ten warsztat :14:

Odpowiedz do tematu